17. Ağu, 2015

HAYATI TAŞIMAK

LÜTFEN TÜM YAZILARI DERS GİBİ, GEÇMİŞ TARİHTEN BAŞLAYARAK SIRASI İLE OKUYUNUZ.

HAYATI TAŞIMAK 

İnsana insan olarak, canlıya canlı olarak değer veren herkese yazıyorum...

Eğer şu ana kadar beni takip etme şansınız olmuşsa az da olsa sizde benimle ilgili bir fikir oluşmuştur diye düşünüyorum.

Biraz bakış açımdan biraz da hayat felsefemden sizlere katma değer sağlamaya çalıştım. Akademik bir dil kullanmamaya sizlere doğru bir iletişim dili ile hitap etmeye çalıştım.

Yine tarzımı koruyarak sizler için hazırladığım basit program çerçevesinde kişisel gelişim derslerine 01/09/2015 tarihinde başlıyor olacağım. Günde 10-15 dakikanızı ayırarak gün gün farklılaşacak olan sizlere gelişim kapılarını açıyor olacağım.

Eğitim sırasında basamakları atlamadan ilerlememiz çok önemli. Temel insan davranışlarını atlayarak kariyer yönetimi ya da iyi ebeveyn olmaktan bahsedilemez. Bu nedenle aslı "farkındalık" olan bu eğitimleri, başlangıç bilgiler için "ben bunları zaten biliyorum" demeden lütfen sırası ile takip edin ve ettirin.

Birşeylerin kıymetini genellikle kaybettikten sonra anlarız ya da kaybettiğimizi takdir ederiz. Henüz kaybetmeden değer bilmenin ve bildirmenin keyfini yaşayacağınız bir serüvene geçiyoruz...

Vakit kaybetmeden hemen bugün, şu anda yeni bakış açısı kazanmaya, eğitimlere hazırlanmaya başlayın.

Şu anda iş-ev farketmez hangi saat diliminde, dünyanın neresinde olursanız olun, gece-gündüz; camdan dışarı bakın, uzaklara, gökyüzüne.

Alabiliyorsanız uzun bir nefes alın ve yerinize geçin. Hayalinizde bir çuval yaratın. Ve hemen o boş çuvalın alt kısmını kesip, attığınızı hayal edin. Bugün ve bundan sonra yaşadığınız tüm sıkıntıları, sorunları bu çuvala atın. Altındaki kesikten hepsinin dökülüp, gittiğini, sizden uzaklaştığını hayal edin.

Başka bir çuval daha aldığınızı hayal edin. Altı sıkı sıkı dikili olsun. Buna aile ve ailenize bakmanızı sağlayan işyerinizin sorumluluklarını ve en önemlisi BAŞKALARINA YARATTIĞINIZ SORUNLARI koyduğunuzu hayal edin. Her bir sorumluluk ve sorunu çözdüğünüzde boş bir defterdeki bir satıra yıldız ya da artı işareti çizin. Her ayın başında bir önceki ay yerine getirdiğiniz sorumluluklarınıza ve çözdüğünüz sorunların çokluğuna bakın. Ne kadar da çokmuş!

(Aşağıdaki insan genellemeleri bir önceki yazılarda önemsememiz gereken insan yapıları için geçerlidir. Uzmanlar tarafından destek alması gereken ve bizim de dışlaMAmamız gereken kişiler için değildir.)
Hayat bize ayna etkisi yaratır. Eşine gülersen, güler. Çocukların, annen-baban, kardeşlerin, iş arkadaşın, patronun, komşun, banka personeli, marketin kasiyeri, dünyanın en önemli saygıdeğer işini tüm zorluklara rağmen değerinin çok altında bir gelirle yapan çöp toplama personeli...

Teşekkür edin, rica edin, selam verin, yardım edin. Başkalarının başarılarını kutlayın, onları tanımaktan onur duyun. Başarı karşısında başkalarını kıskanmak aslında "BEN SENİ ÇOK BEĞENİYORUM, KENDİM DE ÖYLE OLMAK İSTİYORUM, SENİN YERİNDE OLMAK İSTİYORUM." demektir. O zaman onu takdir ettiğinizi söyleyin ve bu başarı, güzellik vs. ye nasıl ulaştığının detaylarını öğrenin.

Sürekli gelişim için izlemeye devam edin...