23. Ağu, 2015

PARA ÇOK ŞEY DEMEKTİR…

( Her bakış açısına göre ...)

PARA ÇOK ŞEY DEMEKTİR…

Para, satın alabilmek, hesapsız modasal harcamalar demek değildir. Zor zamanınızdaki özgürlüktür.

İyi beslenmedir, beden ve ruh sağlığın için bir şeyler yapabilmektir. Kimseye muhtaç olmamak demektir. Başkalarına yardım etmek demektir.

Para, teknoloji demektir.

Para, bağımsız bir ülke demektir.

Para, konuşma hakkı demektir.

Para, örtüdür.

Para istediğin ile evlenebilme imkanıdır.  Kimsenin evinde sığıntı yaşamamaktır. İstediğin zaman boşanabilmektir. Başkasının kazandığını yememek demektir.

Para, bakımla birlikte, genetiğine uymayan bir güzelliğe sahip olmaktır.

Para, sosyalliktir, arkadaşlarının hala var olması demektir. Çevrendekilerin ve eşinin ailesinin sana saygı duymasıdır.

Para, ne yapsan çevrendekilerin senin hakkın olduğunu düşünmesidir.

Para, promosyon demektir, seçim gücü demektir.

Para, yağmurlu günde çocuğunu arabanla okula götürebilmen ya da servisle gönderebilmen demektir: kuru çoraplar demektir.

Para, senin sahip olduğun özellik, kültür, eğitim, deneyim, görüntü ve söylediklerinin takdir edilmesi demektir.

Para, evleneceğin zaman takılacak tektaş için birilerinin "benimki bile bu kadar büyük değil!" diyerek seni küçümsemesidir.

Para, hafta sonları koşuşturmadan eşinle vakit geçirmek demektir.

Para, tekrar masraf etmemek için atamadığın kıyafetlerinin eşinin ailesine sohbet malzemesi olması demektir.

Para, kullanılmış, hatta muhtemelen yer silinmiş erkek t-shirt’inin bir bayan olmana rağmen sana kullanırsın diye verilmesidir.

Para, beli yırtık şortun çocuğuna layık görülerek verilmesidir.

Para, yakınının, deprem etüdü yapılmış ve çürük çıkmış evi ile senin oturduğun sağlam evi, üstelik de kendi evlerinin de borcunu yüklemek sureti ile değiştirme isteği duyacak kadar cüretkar olma halidir.

Para, tatil paran olmadığı için gittiğin yakının tarafından, herşeyinin mercek altına alınmasıdır.

 

Para, evinin, “kadın” alarak temizlenmesi ile temiz hanım olmak demektir.

Para, ütünü “kadın”a yaptırdığın için terlemeden giydiğin kıyafet demektir.

Para, çocuklarını “kadın”a baktırdığın için sesi yükselmeyen, sınırlı saatlerde çocuklarıyla birlikteyken bağırması, sorumluluklarının peşinden telaşla koşması gerekmeyen, kocasının yanında sessiz ve telaşsız hanım demektir.

Para, “kadın” tarafından temizlenen beden demektir.

Para, “kadın”lar tarafından yapılmakta olan işlere rağmen senin, KADIN olarak görülmendir.

 

Para, kocasının dinlemeye değer bulacağı sorunları, rahatsızlıkları, hastalıkları ve kaprisleri olan "değerli hanım" demektir. Rahatsız olduğu konuları paylaştığında "arızalı, hasta, takıntılı" dememektir.

Para, çocuklarının da başkalarının eline bakmaması ile onların da değerli olmasıdır.

Para, gittiğin evde güleryüzlü açılan kapı, çaldığında sempatik sesle açılan telefon demektir.

Para ekonomi yapmak için ekmek arası peynirle gün geçirmeye çalışmak ve buna rağmen kocan tarafından kilolu görünmek demektir.

Para, almaya alışkın olduğun ucuz yiyeceklerin dışında ki; buna meyve dahil,  sanki dünyada başkaları için üretildiklerini düşünmektir.

Para, sen çalışmazken eşine ağır gelmendir, mutfak bütçesini dahi arkadaşlarının sohbetine konu etmesidir.

Para, o başkalarına kompliman yaparken ve seni ilgisiz bırakırken senin yüzüne “evlenirken yanlış tercih yapmışım!” dediğinde o anda çekip otele gidememektir.

Para, “evlenirken yanlış tercih yapmışım!” dendiği için terk ettiğin evine, karşı tarafın, AŞKINDAN DÖNDÜĞÜNE inanmamasıdır.

Para, saygı demektir, seviye demektir, romantik anlar yaşayabileceğin ortam demektir, "değerli insan" demektir, "bağ" demektir.Değerli insanın talepleri yapılır, "nikah" demektir.

Para, ilgi beklediğin adamın, "bu iş yürümüyor" dediğinde annenin evine gideceğini söylemek zorunda kalmaktır. "Boşanmak için gerekeni yap" deyip, boşanma prosedürünü atladığın endişesi ile hatırlatan eşinin parası ile boşanma dilekçesini hazırlamaktır.

Paran yokken sana değer veren, seni dinleyen, seni onurize eden, sana gelişimin için yatırım yapan, bu gelişimini sağladığı için yani emek verdiği için senin gelişimini takdir eden ve bundan memnun olan kişiye değer vermemense senin değersizliğindir. Hadsizlik, bu değersizliğini bilen adamdan, yeni hayatında değer görmeyi beklemektir.