25. Ağu, 2015

BEN DEĞERLİYİM, HERKES KADAR…

LÜTFEN TÜM MAKALELERİ DERS GİBİ, GEÇMİŞ TARİHTEN BAŞLAYARAK SIRASI İLE OKUYUNUZ.

BEN DEĞERLİYİM, HERKES KADAR…

Kişisel gelişim eğitimlerinin çoğunda bireye kendisinin değerli ve üstün vb. olduğu konular öğretilir: sen, sen, sen… Üstünlük ifadesi! Sorunlar seni yıkamaz, yıkmamalı vs. Ya sorunu çıkartan kişi, senin güçlendirdiğin kişiyse? Ya başkalarını değersiz kılan kişiyi daha da değerli kılıyorsan?

Kişi egosunu yendiği zaman çocukluktan çıkar, yetişkin gibi davranmaya başlar. Başkalarından bir şey beklerken, kendisinden de bir şeyler veren olmak gerek. Hatta bazen karşılığını beklemeden!..

İyi niyetliler her an kendi haklarını yedirme eğilimi olan insanlardır, derler. Doğru, hem iyi niyetli hem akıllı davranışlar sergileyecek stratejiler geliştirmeliyiz. Ancak bu cümleyi kalıp olarak alıp, hayatımıza dahil etmemeliyiz. İnsanın doğasındaki gücü, analiz ve gelişme gücünü iyi ve doğru noktalarda kullanmalıyız. Başkalarının haklarına girmemeliyiz.

Kişi, önce doğru bakış açısını kazanmalı, hayat felsefesi ile işlenmeli, sonra ona hayatın içindeki güç formülleri öğretilmeli.

Tekerleği yeniden icat etmiyoruz. Bu konular çok yazıldı, çizildi. Yalnız ben, bireyle ilgilenmiyorum; toplumun yapı taşı bireyle yani “toplumun kalitesi” ile ilgileniyorum. O yüzdendir ki önce bireye kendi ve başkalarının sınırlarını, sonra herkesin değerini ve en son da hayattaki güç formüllerini öğretiyorum.

Belirli bir eğitim zincirinden sonra insanları etkileme ve okuma bilgilerini paylaşıyorum. Etkileme çok tehlikeli, çünkü içinde bulunduğunuz durum ya da ruh halinizin dışında davranabilmeyi ve konuşabilmeyi öğretiyorum. Zihniyeti henüz olumlu değişmemiş, yetersiz ya da kötü olan kişi, ne karşısındakini okuyabilsin, ne de etkileyebilsin!..

Kendimize değer vermeliyiz, özgüvenimiz olmalı ancak kimseden üstün ve öncelikli olduğumuzu düşünerek bunu yapmamalıyız.

“Ben değerliyim, ancak herkes kadar!” diyebildiğinizde siz insani vasıflara sahipsiniz, demektir. Sonuçta geldiğimiz de gideceğimiz de yer aynı.

Sürekli gelişim için sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...