26. Ağu, 2015

"KİŞİSEL GELİŞİM"DEN OLUMSUZ BAHSEDENLER!

LÜTFEN TÜM MAKALELERİ DERS GİBİ, GEÇMİŞ TARİHTEN BAŞLAYARAK SIRASI İLE OKUYUNUZ.

"KİŞİSEL GELİŞİM"DEN OLUMSUZ BAHSEDENLER!

Bana, kişisel gelişimin boşluğundan bahsedenlere şunu söylüyorum: eğer bizle birlikte olursan memnun olurum. Böylece yıllar sonra yine bugünkü aynı sabit fikirle karşıma dahi gelmiş olsan, hiç olmazsa aynı konuyu ifade ediş tarzın, seçtiğin kelimeler, ses tonun, vücudunun duruşu, görüntün, konuyu kişiselleştirmeden beni de dinleyebilme sabrın ve etkileme kabiliyetin değişir. Yani illaki değişirsin. İşte o zaman senin etkileme gücün çok güçlü olursa, sen beni "kişisel gelişimin boşluğu" konusunda etkileyebilirsin. Beni ikna ettiğinde, ben göremiyor olsam dahi yalnız yine sen değişmişsin demektir!..

Gelişim eğitimleri alıp da gelişememek, çok uzun bir merdivenin tepesine çıkıp da aşağıya dürbünle bakmak gibidir. Aşağıyı görmek isteyenlerin ne o merdivene çıkmaya ne de tam yukardayken aşağıya dürbünle bakmaya ihtiyaçları yoktur. Ya aşağıdasındır ya da merdivenin neresinde olduğunun farkında değilsindir. Demek ki sen aldığın eğitimleri ya içselleştirmedin ya da sana gelişim eğitimi adı altında yanlış bir şeyler öğrettiler. Sanırım ikincisi. Çünkü kişisel gelişimi antipatik yapanlar, onu yanlış anlatmış olanlardır. Onlar adına senden özür diliyorum…

Sürekli gelişim için sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...

01/09/2015 tarihinden itibaren site içinde bulunan "Ders" bölümünde derslerimize başlıyoruz... Kendiniz, aileniz, çevreniz, içinde bulunduğunuz toplum, ülkeniz ve dünya için bekliyoruz.