6. Eyl, 2015

TAKDİR ETMEK

TAKDİR ETMEK

Takdir etmek çok güzel ve sosyal bir davranıştır. Aynı zamanda takdir edenin özgüvenini ve egodan uzak olduğunu da gösterir.

Bir insanı değerlendirirken, değerlendirdiğimiz kişiye göre kendimizi düşünmeliyiz. Belki o zaman o konu ile ilgili biz hiçbir şey yapmazken yapanı eleştiriyorsak, bir sıfırdan iyidir mantığı ile eleştiriden de uzak durmamız gerekir. Ya da daha iyisini biz yapmalıyız.

Takdir eden kişi, takdir ettiği konuda bilgi sahibi olmalıdır ki; karşısındaki kişiyi takdir edebilsin. Söz konusu olan değerle ilgili bir bilgin yoksa nasıl takdir edebilirsin?

Zaman zaman çevremizden takdir görmediğimizde sönme davranışı içine düşeriz. Çevremizdekiler ya kıymetimizi ya da başardığımız konunun zorluğunu, emeğini anlayamadıkları için bizi takdir etmezler ya da aslında içten takdir ederler de içlerindeki fesat düşüncelerden dolayı bunu dile getirmezler.

Kendi kendini takdir ediyor musun? Efendim?

Ben bir bireyim. Benim yaptığım şeylerin kıymetini kimse anlamasa da ben bunu kendim için yapıyorum ve kendimi takdir ediyorum. Bu da bir takdir demektir. Öyleyse kulaklarım tıkalı, yoluma devam edebilirim.

 

Sürekli gelişim için sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...