15. Eyl, 2015

Atatürk Osmanlı Devletini Kurdu, Atatürk Padişahtır Diyen Adam!

EĞİTİM ŞART

Bir Tv kanalının programlarından birisinde vatandaşlarımızdan birilerine tarihimizle ilgili bir şey sorulmuş. Sorunun ne olduğu değil, orada sorunun cevabını bulmaya çalışırken zihinlerini zorlayan iki insanın görülmesi önemli.

Verdikleri bilgiler hem insanları güldürmüş hem de onlara hakaret etme imkanı vermiş.
Ben olaya farklı yönden bakıyorum...

Öncelikle bu videoyu ben de paylaştığım için o saygıdeğer iki vatandaşımızdan tüm içtenliğimle çok özür diliyorum... Dilerim sesimi duyarlar.

Yıllar önce öğrenmiş oldukları bilgileri hatırlayarak bir yerlere ulaşmaya çabalıyorlar. Çoğu şu anda aydınımız olan vatandaşlarımız okurken, kim bilir onlar ülkenin hangi zor şartlarında okul çağında olmalarına rağmen nelerle uğraşıyorlardı daha doğrusu uğraştırılıyorlardı. Kim bilir belki bir köydeydiler ve ne yazık ki okula gitme imkanları olmadı ya da oldurtulmadı.

O program sırasında kendilerine verilen cevabı ders gibi dinliyorlar. Doğru ya da yanlış olup, olmadığını bilmeden.

Oy verme, evlilik vs. gibi karar vermeleri gereken durumlarda da aynı içten saflıkla dinlediklerine eminim.

Eğitimi olan insan sorgular, itiraz eder. Parti vs. gibi topluluklara baktığınızda aydını bol ve şahsi menfaat beklemeyen insanlar arasında inanç ve hedef birliği olsa dahi aydını az olan topluluklara nazaran tartışma ve detaylar için fikir ayrılıkları mutlaka çok daha fazladır. Eğitimi az ya da şahsi menfaat beklentisi yüksek olan grupların kendi içlerinde tartışması az ve bununla birlikte yönetilmesi de kolaydır. Çok ses ve fikir ayrılığı yoktur. Ben bu insanlara gitsem, iyi niyetleri ile beni dinlerler. Eğer iyi niyetlerini suistimal ediyorsam da saf ve temiz anadolu insanı olarak yine dinlerler.

Tarih bilmek çok önemli kabul ediyorum çünkü tarih geleceğimizi de şekillendiriyor; tarihi bilmeyip, günceli kaçıran ya da başkaları tarafından çarpıtılmış güncele inandırılan bir toplumun attığı oyla bir halk yönetilebiliyor. Cahil diye dışlamak yerine zamanında, eğitimin çok acil ve geniş kitlelere ulaştırılmasının bir ülke olarak ne kadar da önemli olduğunu fark etmeliyiz. Yalnız ülkemiz değil, çünkü her ülke bir diğerini gerek ekonomik gerekse sosyal olarak etkilediğinden tüm dünyada eğitimin çok önemli olduğunu kavramak ve bir şeyler yapmak gerekmektedir.

Eğitim çevrecileri arttırır, eğitim gerçek uluslararası ilişkiler yaratır, eğitim ağzımızdan aldığımız gıda ya da gıda adı altındaki kanserojen dayatmaları bize gösterir. Eğitim ekolojik çevrenin devamı için avcılığın önüne geçer. Eğitim, tarih bilgisi ile birlikte ülkemiz üzerinde dünyadan kimlerin oyunlar oynadığını, ülkemiz için yaptıkları planları bize gösterir. Eğitim, kimlerin aslında ne düşündüğünü kullandıkları mesaj içerikli figürlerle bize anlatır. Eğitimin faydaları ile ilgili örnekler çoğaltılır ancak en önemlisi eğitim, nihayetinde bizim daha zor kandırılır, daha çok sorgular olmamızı sağlar. Sağlar da eğitimliler az olduğunda, eğitilmişliğin bir yararı olmaz. Çünkü toplumdaki “ses grupları”nın altında kalırsınız çünkü azınlıksınızdır...

Sürekli gelişim için sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...