21. Eyl, 2015

HAZARFEN AHMET ÇELEBİ

HAZARFEN AHMET ÇELEBİ

1609-1640 yılları arasında Osmanlı Devleti zamanında yetişen ve dünyada ilk olarak uçmayı başaran Müslüman Türk bilginidir. Padişah  IV. Murat   döneminde  İstanbul’da yaşamıştır. Evinde  çeşitli  konularda   deneyler  yaptığı,  geniş  bilgi sahibi  olduğu,  bu  yüzden  de  halk tarafından   kendisine “bin  fenli”   anlamına  gelen "Hezarfen/Hazarfen"   şanı  verildiği   bilinmektedir. Sultan Dördüncü Murat zamanında, meşhur gösterisini Sultan huzurunda yapmıştır.

Ahmet Çelebi, Galata Kulesi’nin en yüksek noktasına çıkmış ve Üsküdar'daki Doğancılar Parkı'nın olduğu alana iniş yapmıştır. 

Ödülüne gelince...

Bu başarısından dolayı Dördüncü Murat Han kendisine bir kese altın ihsan etmiş. Ama sultanın yakın çevresindeki fitneciler, Ahmet Çelebi'nin sultanın yanında değer bulmasından rahatsız olmuşlar. Elinden  her  iş  gelebilen   ve  uçabilen  bu  adamın korkulacak  bir  kişi  olduğu   yargısına  vararak   onu  Cezayir’e   sürdürtmüşler. Hezarfen  Ahmet  Çelebi   yaşamının  geri  kalan   bölümünü  orada  geçirmiş ya da geçirdiği söylenmiş!..

HAZARFEN AHMET ÇELEBİ'nin adını herkes biliyor değil mi?  Burada ne eksik? Kötülerin isimleri...

Siz kötüler,

Dünya üzerinde ne yaparsanız yapın, işte böyle isminiz ya hiç bilinmeyecek ya da silik olacak. İyiler ve iyilik daima kazanacak!..

Sürekli gelişim için sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...