15. Eki, 2015

BOL KAZANÇ...

BOL KAZANÇ...

Herkese bol kazanç diliyorum ancak en çok iyilere diliyorum... Çünkü biliyorum ki; iyiler ne kadar kazanırsa, çevreleri o kadar nasiplenir. Bu bazen bireysel olur bazen kurumsal. Paylaşın, paylaştıkça evren size daha fazlasını verecektir. Ama en çok sevgiyi paylaşın, dostluğu, insanlığı, barışı paylaşın.

Bazen herkes gibi "çok zengin olsaydım, ne yapardım?" diye hayaller kurarım. O kadar çok dağıtma projesi var ki kafamda sonuca bakıyorum: çok zengin olsam da bu kısa sürecek, yine bugünkü el ele, baş-başa hayat standardına döneceğim!

Oğlum altı yaşındaydı... En çok kötüler kazansın, paralar ve istedikleri her şey yağmur gibi havadan yağsın, dedi. Şaşırdık! O zaman iyi insanlardan zorla birşey almak zorunda kalmazlarmış... 

Önce duygulandım, hak verdim sonra ise hayatın gerçeğine döndüm. Bu yalnızca küçük bir çocuğun dünyasında yani hayalde olabilecek bir şey. Kötü doyar mı, zulmü bırakır mı? Onun hayat enerjisi kötülük, ondan besleniyor.

İyileri arttırmak lazım. Çocukları doğru felsefelerle yetiştirmek lazım. Açgözlülüğün ve açıkgözlülüğün kötü olduğunu biraz avam olacak ancak beynine kazımak lazım. 

İyi olun, iyiler daima kazanır.