22. Eki, 2015

AYNA ETKİSİ

AYNA ETKİSİ: HAYATINIZIN BEŞ SİHİRLİ İFADESİ

Özür dilemek, teşekkür ve takdir etmek, seni seviyorum demek, şükretmek…

Gerek iş gerekse özel hayatınızda mutlaka bu beş sihirli ifadeyi kullanın. Önce kendinizi sevin, kendinize saygı duyun, değer verin. Eğer bunu yapamıyorsanız başkalarını sevemez, değer veremez ve saygı duyamazsınız. Bunları yapmadığınızda ise; karşı taraftan aynı ifadeleri duymanız imkansızlaşır. Sermayesi ve zararı sıfır olan iletişimin temel taktiği, hayatın mutluluk anahtarlarıdır.

Siz değerlisiniz ancak herkes kadar! Kendinizi seviyor, sayıyor ve takdir ediyor olmanız, sizin başkalarından daha değerli olduğunuzu göstermez.

Bir kere yaratılmış olmamız dahi bize bir değer biçer. Bu dünyada ister sizin olsun ister olmasın, aslında her doğal imkan sizin için yaratılmıştır.

Sahip olmadığınız şeyler için hayıflanmayın, bu sizi mutsuz eder. Sahip olmak istediğiniz her ne ise; sistemli ve sürekli bir çaba gösterin.

Eşiniz, ailenizden herhangi bir birey ya da sevgilinize, onu sevdiğinizi söylemek ya da teşekkür etmek veya o size takdir ifadeleri kullanmıyorsa dahi sizin kullanıyor olmanız sizin değerinizden eksiltmez. Tam tersine bir süre sonra “ayna etkisi” yaratacak ve eğer karşınızdaki kişi klinik bir rahatsızlığa sahip değilse mutlaka olumlu etki ile size geri dönecektir.

Sürekli gelişim için, sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...