25. Eki, 2015

ASIL MEDYA: TARİH

ASIL MEDYA: TARİH

İngiliz Guardian gazetesi şunu yazmış:

"Tam Batılılaşmamış yoksul müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez."

Dert bu işte! Her yerdeler. O kadar çok müslümanı müslümandan çok düşünüyorlar ki; yönetimleri dahi kontrol altında tutmak istiyorlar. Ya da üçyüzelli yıllık hedeflerine son sürat devam ediyorlar.

Biz, müslüman bir ülke olarak din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, "ulus devleti" olduğumuzu kabul ettiğimizde, strateji oyunlarına gelmediğimiz ve parçalanmadığımızda, başta tarım olmak üzere, savunma, eğitim, iletişim, ulaşım, ekonomi ve benzeri birçok alanda stratejik davranabildiğimiz sürece, imparatorluk görmüş bu topraklara kimse hakim olamaz. Örneğin Banu AVAR'ı duyanınız var mı? Çalışmaları ve belgesellerini izlediniz mi? Kimler onun üniversitelerde aktardığı üçyüzelli yıllık dünyayı yönetenlerin emellerini ve çalışmalarını paylaşmasını engelledi, biliyor musunuz? Başkaları hedefe kilitlenmiş size doğru geliyor bayanlar, baylar! Henüz geçmiş olmadan, geçmişi ve planları öğrenin, dünya üzerinde kimlere dost gözüyle bakılmalı, ayırt edin.

Medya, yalnız tv kanalları, gazete ve dergilerden ibaret değil. Asıl medya tarih! Çünkü o, bize kimlerin hangi yolda bize doğru ilerlediğini kanıtları ile gösteriyor.

Genel olarak bizim insanımız aktüeli sever. Kim, kimle ne yaşamış... Gelip geçici şeyler ile zamanını tüketir, bakmış hayatın sonuna gelmiş. Gelmiş de insanlık için, ülkesi için ne yapmış? Bu bilgilerin aktüel anlatımı da yok ki! Sözüm, istisna kişilere değil...

Hiçbir siyasi görüşü desteklemek ya da kösteklemek için değil, yalnız dünya emelleri ve ispatları için yazıyorum. Kapımızın zili çalıyor, dünya politikalarını dinlemeyin, algılayın, markaları kullanırken ulus kimliğinizi zora sokacaklara sağladığınız kazancın farkında olun diye paylaşıyorum.

Şimdi bu kadar yazdıklarıma karşılık tembellik eder de bir kere bile internette bir saatinizi ayırıp, bunlarla ilgili şeyleri araştırmazsınız değil mi? Lütfen, yemek, kurabiye ve altın günleri, kahve ve geyik muhabbeti, öğle tatillerinden yalnız birazını ayırın...

Sizin canınız sağ olsun, nasıl olsa bu kafa ile gelecek nesiller bu dileğimi sayenizde duyamayacak!..