28. Eki, 2015

YARININ TÜRKİYE'SİNİN KAHRAMANLARI SİZLERSİNİZ

YARININ TÜRKİYE'SİNİN KAHRAMANLARI SİZLERSİNİZ

Cumhuriyeti, Atatürk'ün önderliğinde, o dönemde birlik olan Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Roman'ı, Laz'ı, Manav'ı yani toprağımızı toprağı kabul eden tüm ulusumuz ile kadın, erkek, çoluk çocuk hepimizin atası, kanları ile kazandı.

O günün şartlarını içinde hissedemiyorsan, kıymetini de bilemezsin.

Kendinden çok ailen için korkuyorsun tabii sağ kalmışsa. Düşman yanıbaşında. Karda, çorak toprakta, çalılıkta giyecek bir iskarpine bir lokma ekmeğe muhtaçsın. Yıkılmış umutların var yeni yeni yeşeren... Başkaları ülkesinde, sıcak evinde otururken senin ninen, deden silah, cephane taşıyor erimiş bedeni ile.

Onurunuz, namusunuz, gelecek kuşaklarınız için mücadeleniz! Ölülere bakılamıyor, ağlanacak zaman dahi yok savunmaktan.

Ey ülkemin gençleri, çocukları! Batının hayali kahramanları gibi değil, benim ANLI ŞANLI, listesi bitmez GERÇEK KAHRAMANlarım var: Atatürk'üm var, Halide Onbaşı'm var, Nene Hatun'um, Nezahat Onbaşı'm, Şerife Bacı'm, Hasan Tahsin'im var, Halime Çavuş'um, Köprülülü Hamdi'm, Yörük Ali Efe'm , Hafız Selman'ım, Gördesli Makbule'm, Emir Ayşe'm, Tayyar Rahmiye'm, gözlerine kurban Kara Fatma'm... var!

Gençler, bugün de sizler varsınız. Bilimle, teknoloji ile, ulus bilinci ile çalışarak, kendi kendine yeten YARININ TÜRKİYE'SİNİN KAHRAMANLARI SİZLER OLACAKSINIZ!..