1. Kas, 2015

BU ÜLKEYİ PARÇALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

BU ÜLKEYİ PARÇALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Bugün seçim sonuçları açıklandığında sandıktan kim ya da kimler çıkarsa çıksın, sonuç Türkiye için değişmeyecektir. Türkiye güçlüdür, bu topraklar dik durmayı nasıl yüzyıllarca başarmışsa yine dik durabilecek güce ve yüreğe sahiptir. Önemli olan çıkan sonucun mutluluğu ile taşkın, üzüntüsü ile kaos yaratıcı hareketlerden uzak duralım. Kimse yüzde yüz almadığına göre bu ülke hala çok sesli demektir ve bu aslında bir avantajdır. Çünkü ülkede otokontrol kendiliğinden sağlanmaktadır. 

Ülkeye zarar verenlerin ise; bu toprağın nesli olmadığı aşikardır. Dolayısı ile davranışları da kendilerince değerlendirilmelidir. Kendi çevrenizde, sükuneti sağlayıcı ve sabırlı davranışlar sergilemeniz geleceğimiz açısından çok önem arz etmektedir.

Atatürk'e bakıp, feyz almalıyız. O çok zor zamanlarımızda dahi ümidi, aklı ve stratejileri ile ülkeyi temizlemiş ve barış ortamını sağlamıştır. Onun gibi deha olmasak da hiç olmazsa onun prensiplerini kopyalayalım. İşleri daha da zorlaştırmayalım. Dil, din, ırk ayrımı yapmayalım. Ülkemiz büyük ve verimli; hepimize yeter. Dünyanın en güzel, en yaşanası toprakları. Yazı ayrı, kışı ayrı güzel. İnsanı dost; yalnız canı pahasına mertçe savunmayı bilir, asla taarruzu bilmez. Gözü kimsenin toprağında değildir, kimseyi parçalamaya ya da toprağından çalmaya tenezzül etmez. Yardım için ülke dışına çıkmışsa, yardımından sonra geri gelir, bir beklentisi bir yıkımı yoktur. Ancak Allah, yardım için dahi olsa hiç kimseyi topraklarımıza sokmasın. Bu dünya ne yardımlar gördü!..

Su, yolunu bulur.

Hiç kimse ölümsüz değil, bir süre sonra zaten hepimiz göçüp, gideceğiz. Tüm çabamız, yalnız gelecek kuşaklara bugünden daha kötü bir gelecek bırakmamak. İyi olun, iyiler daima kazanır.  Bu ülke ve insanları her şeyin iyisini hak ediyor; tıpkı tüm dünya insanları gibi. Yeter ki büyük resmi görelim ve ülke olarak dış güçlerin oyununa gelmeyelim. Bölünmüş ülkelerin örnekleri bize ders olsun. Hepimiz hayatlarımızın kıymetini bilelim, kimseye maşa olmayalım. "Game Other" diyebileceğimiz başka canımız yok.

Saygı ve Sevgilerimle,

Fikuz