2. Kas, 2015

SİYASETÇİLERİ YIPRATARAK, ONLARDA SÖNME DAVRANIŞI YARATMAYIN

SİYASETÇİLERİ YIPRATARAK, ONLARDA SÖNME DAVRANIŞI YARATMAYIN

Vatan ve millet için mücadele eden, ömrünü yalnızca buna adamış, görüşü sağ ya da sol fark etmez, çalışmalarının derecesi ne olursa olsun dürüst olan tüm siyasetçilerimizin arkasında durmamız gerekiyor.

Patrolar hep sonuca bakarlar, eğitimciler ise; bir bireyin verdiği mücadeleye,gelişmelere ve içinde bulunduğu şartlara... Hepimiz vatanın bir parçasıyız, hiçbirimiz vatanın patronu değiliz.

İyi takip edenler, benden daha fazla şeyler paylaşabilirler ancak benim küçük takiplerimden şu analizi çıkartabiliyorum: her bir siyasetçinin maddi, manevi imkanları aynı mı, çevresel destek faktörleri örneğin medya desteği aynı mı, devlet kadrosunda olanları etkileme imkanları aynı mı, aynı ahlaki değerlerle mi yarıştılar ve en önemlisi seçim denen aktivitede sonuçlar eşit mi değerlendirildi?

Eğer her şart eşitse ve kazanan bunlara bağlı olarak değerlendirildi ise bravo.

Ayrıca siyasetçileri değerlendirenlerin eğitim, kültür ve analiz yeteneği de çok önemli. Kolay mı ikna edilebiliyorlar, görüşleri dikte ve baskı ile mi oluşturuluyor yoksa seçime katılan bireylerin tamamı çizgi üstü düşünebilen kişiler mi?

İş bence öncelikle eğitim seviyesinin üst seviye bir standarda çekilmesi ki bunun için Türkiye'deki en azından asgari geçim standardının yükseltilmesi ve sonrasında da psikolojik ve sosyolojik vaka analizinde bitiyor. Düz bir siyaset mi var ortada yoksa zaaflara dönük mü? Konu çok derin. Ancak benim kanımca bu vatanın bütünlüğünü korumak için çalışan ve görüşü hangi yöne dönük olursa olsun tüm siyasetçilerimizi, biz sıcak evimizde otururken sokak sokak bizim için mücadele ettiklerinden dolayı kutluyor, çalışmalarına yılmadan devam etmelerini diliyorum. Çünkü siyasete başlarken bunun ne kadar zor bir yol olduğunu biliyorlardı. Şu anda yaşadıkları tamamen doğal bir süreç, onlar bu süreçte yolculuk eden yolcular. Biletleri varacakları hedefe kesildi, yolda inmek yok. Bir ülke için çok seslilik çok önemlidir çünkü ülkenin kimyası tek sesli değil.

Lütfen biz de üzerimize düşeni yapalım ve hiçbir siyasetçimizi SÖNME DAVRANIŞIna sürüklemeyelim. Yorgunluk varsa, genç danışmanlar ya da yardımcılar kullanılabilir ama unutmayın deneyimin özellikle de siyasette çok önemi var. İki satırlık yazı yazacak olsak hatalarla dolduruyoruz ya da tıkanıyoruz: onların işi gerçekten çok zor. Tabii çok fazla konu var ve altın kural, her biri için, o işin profesyonelini danışman olarak kendisine atayan kişi, bilgisinin daha fazla olduğu imajı ile başkalarının bilgileri ile toplum önünde iyi fotoğraf verir. Beden dilinden anlayanlar kimin etkileme üzerine eğitim aldığını görebilirler. Eğer hedefinizi gerçekleştirmek istiyorsanız yalnız bilgi değil, imkanlarınızı genişleterek taktikleri de konuşturmanız gerekiyor. Çünkü insanın doğası çok karmaşık ve zayıf.

Saygılarımla, Fikuz