7. Kas, 2015

HER ŞEYİN FAZLASI ZARARLIDIR, İNSANI ZEHİRLER.

HER ŞEYİN FAZLASI ZARARLIDIR, İNSANI ZEHİRLER.

Konu ne olursa olsun abartı insana zarar verir. 

İki arkadaş restoranda yemek yese ve eğer o yemekte bir sorun olma ihtimali varsa, fazla yiyen az yiyene göre daha fazla etkilenir, hatta zehirlenir.

Hayatta her şeyi mantık silsilesi içinde ve kararında yapmak gerekir.

Bazıları sosyal olmakla övünür. İnsan ilişkilerini destekliyorum ancak onun da fazlası zarar. Hiç çok fazla sosyal olan üretken sanatçı ya da bilim insanı gördünüz mü? Onların o kadar çok zamanları yok ki, o derecede çevre yapıp, hiçbir şeyden geri kalmama hırsı ile vakitlerini tüketsinler. Belki de vakit tüketme konusundaki düşünceleri nedeni ile bazıları sosyalken onlar bilim ve sanat insanı olabilmişler. Yani birileri günlerini gün ederken, onlar insanlık için çalışmışlar.

Hoş bizde "sosyal insan" deyimi de yanlış faaliyetler için kullanılmaktadır. Gezmeyi, eğlenmeyi seven kişi, halk dilinde sosyal insan olarak kullanılıyor. Sosyal insan, toplum ile ilgili, toplum ve çıkarları ile toplum üzerinde olumsuz etkiler yaratan faktörlere karşı tepki veren, sessiz kalmayan, sesi çıkmayan ya da çıkamayanların da sesi olan, çizgi üstü kültür seviyesine sahip kişidir.

Bir düşünce ya da duyguyu hararetle savunuyorsak, çoğu zaman karşı düşünceyi es geçeriz ve söz konusu şey hakkında onların görüş, düşünce ve duygularını öğrenmeyiz. Kendi zincirimizin içinde döner dururuz. Onların eleştirilerine cevap verebileceğimiz çok şey varken, biz kendi zincirimizin içindeki bilgilerle kısır döngü içine gireriz, muhalefet ifadeler geliştiremeyiz; yalnız söylediklerimizi tekrar eder konumda kalırız. Taarruzu bırakınız, savunmayı dahi zor yaparız. Ayrıca daima konu ne olursa olsun ,iki ya da üç farklı görüşü mutlaka takip ediyor olmamız gerekir. Hararetle savunduğumuz konu ya da hedef yanlış olabilir, belki de kandırılıyor olabiliriz... 

 

Sürekli gelişim için, sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...