13. Kas, 2015

DÜNYA SİYASETİ

DÜNYA SİYASETİ

Bazı Atatürk'çü arkadaşlarımız, Büyük Osmanlı Devleti'ni kötülüyor.

Ben, Atatürk'çü olmakla, Osmanlı'yı kötüleyeceğiz anlamını çıkartmıyorum. O da bizim geçmişimiz. Hem de dünya tarihinde adını yazdırmış, hatta birçok ırk ve din mensuplarının hala yarası içlerinde saklı, entrikalı siyasi politikalarına zemin hazırlayacakları kadar korkulan güçlü bir çatıydı.

Her dönemi kendi içinde ve dönemine uygun şartlarda değerlendirmemiz gerekiyor bence. Şu andaki kafa yapısı olan insanların olması düşünülemez. İnsanoğlu fiziki olmasa da düşünce olarak evrimleşiyor.

Maalesef Osmanlı'nın yıkılması iki farklı dünya görüşünün planları ile gerçekleşti. Devleti yıpratmalarla, entrikalarla bitirdiler. Atatürk de dehası ve proaktif liderik özelliği ile maksimum düzeyde topraklarımızı kurtardı. Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun.

Hem siyaset hem de dinler tarihinin birleştiği ve bir takım ailelerin yani para baronlarının 350 yıllık, bazı dinlerin de 3. bin yıllık planları doğrultusunda dünya ekonomisi de siyaseti de yönetiliyor. Yalnız Atatürk, onların Türk toprakları üzerindeki hedef ve amaçlarını alt-üst etti. Bundan sonrasına da bakmak gerek tabii. Dilerim ebedi olarak toprak bütünlüğünü sağlayabiliriz.

1780 yılından bu yana yabancı ajanlar birçok ülkenin yönetiminde iyi kadrolarda ve o ülkeden gibi soyla-sopla yaşıyor. Sonra da şaşırıyoruz, niye görevlerini yapmıyorlar diye. Aslında çok da iyi yapıyorlar ama aslında tarafları başka. 

Önemli olan dünya siyasetindeki büyük tabloyu görebilmek. 

Atatürk, din ve devlet işlerini birbirinden ayırmış, buna laiklik denmiş. İyi de etmiş. Dünyada, güçlü ülkelerin yöneticileri, Atatürk'ün karakter ve mantığında  olsa; bu kadar çok sömürge olmazdı.

Dünya siyasetine bakınız. Hangi ülke laik? Aslında ülkeler daima dini görüş ve stratejilerine göre yönetiliyor. Herkes kutsal saydığı topraklara talip, bunu görüyoruz. Güzellikle olamayacağına göre zorbalıkla!

Dört din de hak din olduğuna göre, Allah ya da Tanrı sonuçta aynı yaratan, tüm kitaplarda "insan olmayı" anlattığına göre, bu düzen başka bir düzen. İnsanoğlunun kandırılmaya çalışılması... Yönlendiren varlık da, yönlendiriş şekli de belli.

 

Sürekli gelişim için, sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...