16. Kas, 2015

TERÖRÜ LANETLİYORUZ, LAKİN...

TERÖRÜ LANETLİYORUZ, LAKİN...

Terörün her türünü lanetliyoruz. Lakin yıllardır her türlü terör hareketine maruz kalmış, çok fazla can vermiş bir ülkeyiz. Hiç Fransa'nın halkından facebook'taki profilinde Türk Bayrağı'nı kullanan gördünüz mü? Fransızları topraklarımıza sokmamak için ve de çıkartmak için o kadar çok can verildi ki bu topraklarda... Şimdi profilini Fransız bayrağı ile donatanlara, ilköğretim tarih müfredatında geçen küçücük iki anektodu ithaf ediyorum. Artık neresinden bakarlarsa...

Terörü desteklemiyorum, ancak sayfamda onların bayrağını mı kullanmak?.. Asla!

Milli bilinci güçlendirme azmi çoktan ölmüş! Sizin kendi terörünüzle başetmenizi engelleyenlerin ölenlerine insan olarak üzülün, ancak kendi tarih ve gündeminizi unutacak kadar fazlasıyla üzülüyorsunuz... 

 

Trablusgarp Savaşı'ndan, siz bayrak tutanlara ithafen... biraz tarih de okuyun lütfen!

İngiltere ve Fransa Osmanlı Devleti’nin kuzey Afrika’daki topraklarını birer birer işgal ederken İtalya da harekete geçti. Bir Osmanlı eyaleti olan Trablusgarp’ı ele geçirmek istedi. İtalya Trablus ve Bingazi’nin kendisine verilmesini istedi. Bu isteği kabul edilmeyince Osmanlı Devleti’ne savaş açtı.(1911) 

İngiliz ve Fransız savaş gemilerinin oluşturduğu güçlü bir donanama 18 Mart 1915’de Çanakkale Boğazı’na dayandı. Bu donanma kıyıları top ateşine tuttuktan sonra boğazdan geçmek istedi.

Çanakkale'nin geçilemeyeceğini anladıklarında, Gelibolu Yarımadası’na asker çıkartıp, oradan İstanbul’a ulaşmayı amaçladılar. Böylece kara savaşları başladı.