26. Kas, 2015

ŞİDDETİ ÖNLEMENİN YOLU: STRES YÖNETİMİ VE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMLERİ

 

Her geçen gün, basında geçen önceliği ile kadına, genel olarak kadın-erkek-çocuk ayırmaksızın insana, hayvana şiddet haberleri artıyor.

Ceza-i işlemler ile caydırıcılık olabilir ancak kadına ve topluma şiddet bitmez. Çünkü şiddet, bireyin içinde bir potansiyelinin olmasının dışında çok sakin bir bireyin, anlık öfke kontrolünü sağlayamaması ile de ortaya çıkabilir. Anlık öfke nöbetinde kişi, sonrasını ve alacağı cezayı düşünecek durumda olmaz.

Şiddet, caydırıcı cezalar, kişisel, kültürel gelişimle birlikte stres yönetimi ve öfke kontrolüne sahip olmakla engellenebilir. Ancak toplum olarak baktığımızda bu tür eğitimler basit ve gereksiz görülüyor. Öğrenmemiz gereken detayları bırakın, konunun ne olduğundan dahi haberdar edilememiş bir kitle var karşımızda. Çevre, insan ve hayvan hakları vs. amacımız, mücadelemiz ne olursa olsun bilinçlendiğimizde, ortak bir hedef ve yol haritamız olduğunda ancak toplum olabiliyoruz. Aynı yerde aynı havadan nefes almamız bizi toplum yapmıyor, yalnızca kitle yapıyor!

 

Sürekli gelişim için, sizi olumlu geliştirebilecek kişi ve programları izlemeye devam edin...