19. Ara, 2015

BAĞIMLILIK İLİŞKİSİ DOYAMAMAKTAN KAYNAKLANIR.

 

BAĞIMLILIK İLİŞKİSİ DOYAMAMAKTAN KAYNAKLANIR. ERİŞEMEDİNİ HİSSETTİĞİNDE BU DUYGUSUNU DA HİSSETMEMEYE BAŞLAR.

Uzak tutulmaya çalışıldıkça çocuğun bilgisayar ve tablete düşkünlüğü daha da artar.

Genç, sevdiği kızla iletişim kuramadıkça ya da ona ulaşamadıkça ona olan tutkusu ve isteği daha da çoğalır, hatta saplantı haline gelir. Artık sevgi boyutu farklılaşmıştır. Sevdiğin insan için her şeyi yaparsın ancak bu boyutta olay hırs ve öc almaya, şiddete hatta öldürmeye kadar uzanır. Gençlar, özellikle ikili ilişkilerde ya da flört aşamasında yanlış davranışlar sergileyerek sevginin başka duygulara ve sorunlara dönüşmesine sebep olabilmektedirler. Burada toplumsal öğretiler çok önemlidir. Şarkı sözü yazarları, senaristler, reklamlar... Yani medya, görsel ve işitsel sanatlar. Maço erkek jön karakterinin filmlerdeki davranışları, önünde doğru örneği olmayan gençler için bir örnek figür haline gelebilir. "Ya benimsin ya toprağın!" vb. şarkı sözleri henüz kimlik kazanmaya çalışan gençleri hayata karşı nasıl kodlamaktadır?

Bebek ya da çocuk, annesinin kucağında yeterince kaldığı hissini yaşayamıyorsa daha çok kucak ister. Eski jenerasyon, "Aman kucağına alma, alışır!" diye daima genç anneleri uyarırdı. Kaç yaşına kadar bir çocuk kucakta durur? Olsa olsa iki... Zaten bir yaştan sonra sokak dahil, çocuk herşeyi kendisi yapmak istediği için isteseniz de kucaklattırmaz. Çocukların bir yanını eksik büyütmeyin; özellikle de bu duygusal yanı ise!

Eğer duygusal gelişim boyutunda çocukta bir şeyleri eksik bırakırsak örneğin kucağımıza almazsak, onunla ilgilenmezsek, bir süre sonra bizden sevgi ihtiyacının olup olmadığı duygusunu dahi hissetMEmeye başlar. Eş ilişkilerinde de durum böyledir.

Her ailenin yapısı tıpkı bireyler gibi farklı farklıdır. İllaki ailenizden gelen alışkanlıkları sürdüreceksiniz diye bir kural yoktur. Daima insani boyutta düşünün, kimseyi acz içinde bırakacak ortamlar ve duygular yaratmayın, yarattırtmayın.

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin...