5. Oca, 2016

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Başkanlık sistemi ve Anayasa değişikliği ile ilgili yapılan anket açıklanmış. Ankete katılanların %60'ı yeni Anayasa düzenlemesini istiyormuş... Başkanlık sistemi ile ilgili bir yorum yapamıyorum, stratejik olarak ilgi alanımın çok dışında.

Kaç yaşıma geldim, hep bir anket yapılır, daha bana hiçbirisi denk gelmedi. Artık nasıl bir şans ise!

Ayrıca memnun olduğum bir şey var. Herkes Anayasa konusunda bilgili hatta yorum yapabilecek derecede işin kompedanı olmuş. Ben şahsen bilmediğim konularda illaki görüş belirtmem, bilmediğimi söylerim. Ama çok şükür bu konuda halkımız pek bir bilgili!.. Demek ki; herkesin evinde bir Anayasa kitabı var ve onu evire çevire incelemiş hatta yorum yapabilir kıvama gelmiş. Benim evimde iki tane var. Hatta birisi cep boyutunda. Yorum yapan sevgili arkadaşlar, eminim sizin de elinizin altında vardır!.. Belki de internetten incelemişsinizdir... Aman dikkat edin, bazı maddelerin değişikliği sizin varlığınızı tehdit ediyor. 

Ha, bu arada bilmediğinizi bir konuda "Bilmiyorum, bu konuya hakim değilim!"  diyebilmek de güzeldir. Sonucunun vicdan azabını çekmezsiniz...

 

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin...