26. Ara, 2015

AH ŞU ÇENEM!

AH ŞU ÇENEM!

İletişim ve analiz tekniklerini öğrenirken, insan ister istemez kendisini incelemeye başlıyor.

Annem ben küçükken bir şey söylemişti: "Psikoloji konularını okurken insan ister istemez etkileniyor. Önceden hiç düşünmeden döndüğüm köşelerden her dönüşümde acaba bu defa nasıl döneceğim, hatta dönmeliyim? Acaba ben hangi tip insan grubundanım...gibi sorular aklıma gelirdi."

Annemin bu sözü biraz manasız gelmişti...

 

Psikolojide tanımlanmamış bir hareket yok gibi. Her biri bir tanıma oturtulmuş. Tabii bunun için milyon yıldır insanlar, uzmanlar tarafından inceleniyor ve tüm veriler istatistiki bir sonuca götürüyor ancak istisnalar tabii ki de olacaktır.

Yıllar yılı öğrendiklerim, deneyimlediklerim ve öğrenmeye devam ettiğim bilgiler ışığında ben de kendimi incelemeye başladım.

Hep şu sözü söylerdim "Allah beni bildiği için servet sahibi yapmıyor... Bir servetim olsaydı da yine elimde durmazdı..." Sonra sonra öğrendim, istatistiklere göre benim şanslı sağlığım ve kırılganlıktan diğer insanlara göre daha uzak olup, çözüme odaklanmam ayrıca prensiplerle yaşamaya sevdalı güçlü karakterim, çene yapımın kareliğinden, bununla birlikte elimde para tutamamam, insanlığa bir şekilde faydalı olma dürtüsü, yardımseverliğe ve insancıllığa verdiğim önem de çenemin ucundaki minik yuvarlak yapıdan, çatışmalardan hoşlanmamam, uzlaşmacı yaklaşımım, etik değerlere önem veriyor olmam çenemin geriye doğru çekik olmasından kaynaklanıyormuş.

Yani hayatımdaki, kendi kendime yoğunluk yarattığım saatlerimden, idealler ve yardımlar peşinde koşma eğilimimin tamamından ÇENEM sorumluymuş...

 

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin...