19. Oca, 2016

DÜNYANIN %1'LİK KESİMİNİN GELİRİ, GERİ KALAN %99'LUK KESİMİN GELİRİNE EŞİT

YÜZDE BİRLİK KESİM NE YİYOR?

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın araştırmasına göre, dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesimi, geri kalan dünya nüfusunun toplam mal varlığı kadar mal varlığına sahipmiş.
 
Hani hep anlatılıyor; dünyayı yöneten aileler, onların dünya hedefleri diye de...
 
Neyse...
 
Yaptığı iş nedeni ile zirveye çıkmış insanlar harcamalarını da zirvede yapıyor. Onlar için belki küçük rakamlar olabilir giydikleri ayakkabı, kullandıkları çanta vs. fiyatları ancak bu ülkede örneğin bir çanta parasına bir aile tam onüç ay geçinebiliyorsa o ayakkabıyı, ceketi,çantayı kullanabilmek, medyaya bu halde yansımak insani cesaret ister.
 
Bununla birlikte "Yerli malı, yurdun malı, her Türk onu kullanmalı!" düşünce tarzı ile bakarsak, bu ülkeden kazanç sağlayan ve kuruş kuruş hayranlarından elde edilen bu birikim, sırf marka nedeni ile yurt dışına basitçe çıkartılıverilen bir kaynak haline geliyor. Üstelik zirvelere gelmiş olan insanlarımızın halkı anlayamaması gibi bir durum da yok ortada. Çoğuna bakın, hayatı tırmalayarak o seviyelere gelmiş, geçim sıkıntısı yaşamış insanlar. Çok mu çabuk unutuyoruz geçmişimizi!
 
Belki bu davranışa iten biraz cehalet. Ekonominin milli yönü mü anlatılmalı okullarda acaba? Bireyler harcama yaşına geldiklerinde o yurt dışına çıkan paraların ne anlama geldiğini anlayabilecek bir görüşe sahip olabilsinler... Hatta dışardan aldıkları ürünler ile övünmenin bazı kesimlerce nasıl bir görgü eleştirisine maruz kaldığını da görebilirler bu sayede.
 
Vakti zamanında Kraliçe Elizabeth , düğünü için gelinlik kumaşı seçmiş. Ancak o dönemde ülke politikası nedeni ile yurtdışından birşey getirilemeyecediğini büyük kraliçe sert bir şekilde ifade edince, yurt içinde dokunmuş bir kumaştan o gelinlik dikilmiş...İngiliz kültürünü sevdiğim ya da övdüğüm için bunları yazmıyorum. Tarihe bakınız, dünyaya asalet, nezaket PR'ı yapan ingilizlerin de nerelerden nerelere geldiğini, dünyaya ve ülkemize ve ülkelere neler yaptığını, İkinci Nikola'nın ailece katledilmesi için Bolşeviklerin nasıl kışkırtıldığını ve işbirliği yaptıklarını ve bu katledilen ailenin müthiş mücevherlerini nasıl da asil taşıdıklarını, sömürgelerini tarihten ve belgesellerden öğrenebilirsiniz, sır değil. Evet, okuyarak ya da doğru programları izleyerek öğrenebilirsiniz, okumanın ve izlemenin böyle de bir tarafı var, şayet isterseniz... 
 
Gelir düzeyiniz önemli değil, bu ülkeyi ne kadar düşündüğünüz önemli. Olay "Para benim param!" olması değil, bu ülkede kazandığını bu ülkede harcıyor musun, yoksa ulusal firmalar dururken sırf kompleks ve ego için kazancı global firmalar ile ülke dışına çıkartıyor musun?
 
Sevgili Gençlik, arkasından gittiğiniz, hayran olduğunuz insanları belirli kriterler ile seçme şansınız var, yalnız medyanın yönlendirdiği ve desteklediği insanlar yok bu ülkede. Hatta müzik kalitesine de dikkat etmek lazım popüleriteden önce... Yoksa sizler, ülkenizi zayıflatarak, dünyayı yiyen global kesime çoook hizmet edersiniz.
 
HARCAMA SAHİPLERİ, BU ÜLKEDEN KAZANDIĞINIZI HOYRATÇA HARCARKEN BİRAZ BİLİNÇ LÜTFEN!..