2. Şub, 2016

"AĞLAYAN ÇOCUK, MEME VE SORUMSUZ ANNE" ÜÇLÜSÜ SİSTEMİ İLE TALEP KARŞILAMA...

 

Herkesin yapısı farklıdır. Kimisi talebini haykırışlarla yapar kimisi sessizce... Sonuç ise aynıdır: ortada bir talep vardır. Talebin değerlendirmesinden sorumlu kişi, ikisine eşit de davranabilir, haykırana öncelik de verebilir. Bunun iki sebebi vardır: birincisi talep sahibi haykırdığı için, kendisinde onun talebi daha önemli ve acil algısı doğabilir ya da haykırışı bir an önce kesmek isteyebilir. Talep değerlendirmesinden sorumlu olan kişi bu şekilde değerlendirme yaptığında olan yine sessize olur. Atalarımız "Ağlamayan çocuğa meme verilmez!" demişler. Doğru, eğer anne sorumluluğunu, zamanlama yaparak besleme alışkanlığını yani sonuçta belirli disiplinleri ve sorumlulukları zamanında yerine getirme alışkanlıkları edinmemişse söz tam da yerini bulur. Toplumun sivri bireyleri maalesef geneli etkiler. Yüzyıllardır talep eden ile talebi karşılayan arasında ağlayan çocuk-meme ve sorumsuz anne üçlüsü sistemi devam etmektedir.

Sonuç, toplumda iletişim, ihtiyaçların karşılanması dahi zincirin en zayıf halkası kadar... Yani en düşük en ilkel iletişim ve çalışma sistemi ne ise; toplumda herkes öyle yaşamak zorunda kalır.

Toplumun, eğitim, kültür ve disiplin eksikliklerini bir an önce gidermezsek çığlık düzeyi yükselecek, kurallı, sıra algısı olan, toplumda sosyal davranış kurallarına göre davranan insanlar ezilmeye mahkum bırakılacaktır. 

 

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin...