6. Mar, 2016

GEÇMİŞİ RAHAT BIRAKIN, SİZ ADAM OLUP, HAYATA NE KATABİLDİNİZ, ÇAPINIZ NE KADAR ONA BAKIN!..

 

Son dönemlerde Türkiye sanki bir bez, herkes bir tarafından çekiştiriyor...

Herkes bir çit çevirme derdinde... Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birleşemiyoruz. Dış güçlerin oyunları ile uyuyarak gün geçiriyoruz. 

Atatürk en büyük konulardan birisi... Bir kesim "dinsiz" diyor, bir kesim "vatan haini"... Annesinin, babasının müslümanlığı belli, kendisininki belli, üstüne üstlük parçalanmış bir toprağı kurtarıp, sana da bana da vatan eden belli. Vatanı kurtaran vatan haini... nasıl yani? Trajikomik!

Dini olsa da olmasa da sonuçta vatanı kurtaran lider, kaldı ki; müslüman olduğunu hepimiz biliyoruz. Çarpıtılmış tarih, misyonu karalama olan kişi ve gruplar, hatta milletler ile ortada dolaşan bilgi kirliliği malum!

Ölüsü dahi kıskanılan, yarışılan birisi. Dirisinin karşısında zekasına uygun iki laf edilebilir miydi ya da birkaç ay askerliğini nerede ise patates soyarak geçirenlerin anlata anlata, abarta abarta bitiremediği anılarının yanında aynı savaş ortamında kaç kişi lider olup, bacakları titremeden sorumluluk alabilirdi, mücadele edebilirdi? Rutin askerlikten dahi kaçanlar da var bu memlekette... Hiç olmazsa kendi içinizde özeleştiri yapabilecek niteliğiniz olsun!

 

Askerimiz zor günler geçiriyor. Aslanlarımızın elinde Türk Bayrağı, Atatürk resmi. Atatürk, en büyük motivasyon ve hedef kaynağı!.. olmaya da devam edecek.

Özellikle de kendinizin koyu mümin olduğunuzu belirtirken, neden israrla Atatürk'ün dinsiz olduğunu düşünmek istiyorsunuz, bu size günahtan başka ne kazandırır? Siz madem ki; benim gibi müslümansınız, müslüman olduğunu kabul ettiğimiz, ancak karalama kampanyası ve bölücü hareket misyonu yüklenmiş olanlarca dinsiz olduğu düşündürülmek istenen, Atatürk'ün ne asaleti, ne kültürü, ne profesyonelliği ne de zekasına erişemeyecek, iki cümleyi üst üste oluşturamayan insanlar, kendisinin varlığını sağlamış olan, ölmüş bir insanın arkasından, cevap veremeyecek durumdaki birisi için bu kadar çok atıp, tutmaya ve günah kazanmaya neden niyetlisiniz? Allah, herkese niyeti gibi bir yaşam ve ahiret hayatı versin. Türk'üm, Müslüman'ım... Atatürk tarafından soyumun kurtarılmış olmasından dolayı büyük minnet borcu duyuyorum. Kurtarılmış olmaktan bu kadar rahatsızlık duyanlar için şöyle düşünüyorum: demek ki bizim kurtuluşumuz onların kurtuluşu olmamış! Keşke mübadelede hangi millet mensupları ise; oraya gitseymiş ataları... Yok efendim, dini inancı olmadığını Atatürk, ingiliz gazeteciye söylemişmiş... Evet, dost ingiliz gazeteci değil mi? Hani şu İstiklal Caddesine kadar girmiş, tüm caddeyi baştan başa bayrakları ile donatmış ingilizler... Atatürk İstanbul'u ingilizlerden temizlerken mi bu muteber ve doğru sözlü gazeteciye söyleyivermiş... Hem memleketten atıyor ve de onlara ropörtaj veriyor! Bu tezata inanan AKLI EVVEL BENDEN MÜNEVVER şahıslar, bence daha uyanık olmalılar, herşeye inanmak hayatta zarar getirir. Ayrıca Atatürk'ü destekleyen kim hangi görüşte ise; Atatürk'ü ona çekmeyi bıraksın, gerçek tektir. Sonuçta hepimizi kurtaran onun liderliği ve askeri stratejisi değil mi? İnanan ya da inanmayan herkes müslüman olan Atatürk tarafından kurtarıldı.

Bırakalım geçmişi bu kadar katletmeyi de adam olup, biz hayata ne katabildik bizim çapımız ne kadar ona bakalım... Leyleğin ömrü iki laklak.

Saygılarımla, Fikuz