22. Mar, 2016

ÜLKEYİ AYAKTA TUTACAK OLANLAR, OKUMAMIŞ, HATTA İLKOKUL BİLE OKUMAMIŞ, CAHİL HALKTIR.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA ÜZERİNE "EĞİTİM, KÜLTÜR VE BİLGİ BİRİKİMİ"NİN NE İŞE YARADIĞINA YÜZEYSEL DE OLSA BİRLİKTE BAKALIM...

Katıldığı televizyon programında çok çarpıcı açıklamalar yapan Rektör Yardımcısı Bülent Arı, “Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır” dedi.

Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık.” 

“OKUMA ORANI ARTTIKÇA BENİ AFAKANLAR BASIYOR, EN TEHLİKELİ TİĞLER ÜNİVERSİTE MEZUNLARI”

“Sultan Hamid devrine geri dönelim, Sultan Hamid, mülkiye olmak üzere Sultanileri kurdu. Yani medreselerde az çok kıt kanaat sadece dini tedrisat olmak yerine, laik eğitimi bütün ülkeye yaydı. Yani Osmanlı aydınlanmasını sağlayan Sultan Hamid’dir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamid’i devirdiler." açıklamasını yaptı.

 

Eğitim ve bireysel olarak okumak, araştırmak bireyi geliştirir. Ancak okuduğumuz şeylerin KAYNAĞI TARAFSIZ, DOĞRU BİLGİ VE BÜTÜNÜN İÇİNDEN CIMBIZLANMAMIŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİDİR.

Okumak,

1.Bireyin şayet zihniyeti kötü ve çıkar düşkünü değilse; kandırılmasını önler, duygu, düşünce ve bilincinin satın alınmasını engeller.

2.Bilgi ve kültür ile bireyi fazilet sahibi yapar.

3.Bireye hayat felsefesi katar. 

4.Bilgiyi paylaşma ihtiyacını ortaya çıkartır. Birey, artık hayatın anamını bulmuşsa, kendisini gerçekleştirme yolunda yani bilgi, kültür vb.  miras bırakma inancında hareket etmeye başlar. Bir birey gelişmişse, en az çevresindeki kişi sayısı yani yakın çevresi kadar hayata katma değer sağlama imkanı bulur. Çünkü gerçekten eğitim ve bilgiyi hazmetmiş kişi, bilgiyi kendisine saklamaz; paylaşır. Hayata bir katma değer sağlar.

5.Eğitim, kültür ve bilgi olarak aydınlanmış kişi, kendisine nazaran daha az aynı değerlere sahip olan bireylerin de hayattaki yüklerini taşır, genel olarak haklarını savunur. Toplumda elde edilen haklar bireye değil, genele fayda ağlar.

6.Demokratik yönetim sistemleri içerisinde, toplumların eğitim seviyeleri ile refah seviyeleri dolayısı ile hayat standartları yani yaşam kaliteleri doğru orantılı olarak artar.

7.Birey öğrenme süreci içindeki yolculuğunda her öğrendiği bilginin üzerine yeni ve benzerlerini daha kolay ekleyebilir. Örneğin, Rıza Silahlıpoda isminden yola çıkarak biyoloji dersindeki tek hücreli heterotrof canlının ismini rhizopoda (sarcodina)’yı daha kolay öğrenmiştim ve üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen hatırlıyorum. Bu hatırlamanın hafıza gücü ile hiç alakası yok. Önceki bilginin sonraki bilgiye ulaşırken hatırlatma gücünün etkisi var. Yani ileri besleme, önceki bilginin sonraki bilgiyi edinirken sağladığı fayda!  İngilizceyi biliyorsanız, Almancayı daha kolay öğrenirsiniz. Bir stilde yüzebiliyorsanız, tüm stilleri öğrenme ihtimaliniz hiç yüzme bilmeyene göre daha yüksektir. Pazarlama çatı kurulumuna hakim bir bilgi ve deneyime sahipseniz, daha önce hiç hizmet vermediğiniz bir sektörün de pazarlama çatısını kurabilirsiniz. Tarih, siyasal-uluslararası tarih ve dinler tarihi, özellikle de yakın ve milli tarihinizden haberiniz varsa, ülkelerin sizin ülkeniz üzerindeki oynadıkları oyunları, stratejileri, onlara bilerek ya da bilmeyerek ülke vatandaşı olarak yapılan desteği, aslında vurdumduymazca ve hiçbir katkı sağlamadığınız topraklarda siz boş boş oturasınız diye harcanan emeği, akıtılan kanları görebilirsiniz. Bir müzik aleti çalabiliyorsanız yani nota bilginiz varsa, küçük bir çalışma ile birçok müzik aletini çalabilirsiniz. Okudukça kelimeleri fotografik olarak göz hafızasına alır, başkalarının belki bir günde okuduğu metni siz bir saatte tarama yöntemi ile okur ve anlarsınız. Biraz stratejik düşünmeye başladığınızda başkalarının sizi eğitmesine gerek kalmadan, tamamen kendi isteğinizle kendinizi sınırsız, her konuda eğitebilirsiniz… Çünkü öğrenmenin temelinde merak ve istek vardır, şahıslar yoktur. Okudukça size ne söyleniyor aslında ne anlatılıyor ya da ne gizleniyor, hangi algı yönetimi kullanılmış diye düşünce geliştirebilirsiniz…

Sonuç olarak eğitim, kültür, yetenek, algı yönetimini geliştirmenin, fikir üretmenin hiçbir zararı yoktur. BİLGİLENMEDEN FİKİR SAHİBİ OLUNAMAZ. BİLGİNİZ YOKSA VERDİĞİNİZ KARARLAR DAİMA SİZE DİKTE ETTİRİLEN ŞEYLERLE SINIRLI KALACAKTIR. İnsan olarak bunun size hiçbir faydası olmaz, yalnız sizi kukla yapmak isteyenin çıkarına bir ortam ve toplum zemini hazırlamış olursunuz. Eğitimli insan matematik bilir, hesap-kitap bilir, fayda-zarar hesabı yapabilir, hak-hukuk bilir, kimin neye yetkisi var, sınırları ne?.. bilir!

Bana göre Allah, bir başkasına göre Tanrı ya da evren artık kim neye inanıyorsa… tarafından size bir beyin verildi mi? Eee… kullanın o zaman! Doğru ve tarafsız bilgiyi araştırın, öğrenin, öğretin. Gelişin ve geliştirin. Eğitimli insanı kandırmak zordur, unutmayın.

Eğitimin neye mi faydası var? Benim için, en azından bir metin yazabilecek kadar araştırma yeteneğime, bilgi birikimime, onları yorumlayabilecek kadar fikir üretebilmeme ve bunları yaparken kimseye hakaret etmeyerek, suç teşgil edecek bir ifade kullanmayacağım şekilde hukuk bilgime, insanlara kendimi ifade edebilecek kadar iletişim yeteneğime, siz değerli okuyucularımı etkileyebilecek stratejik yazım dilimeyönetim becerime ve motivasyon etkime eğitimlerin faydası var!

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları takip edin…

Saygılarımla, Fikuz