31. Mar, 2016

ÖNCEKİ YAŞANTILARIN ETKİSİ, TOPLUMDAKİ AYIP ALGISI VE SESİ ÇIKMAYAN ÇIĞLIK SAHİPLERİ!

 

Çoğu birey, önceki yaşantısını sonraki yaşlara taşır. Gördüğü örneği kopyalar.

Genelleme olarak yazıyorum, istisnalar da mevcuttur ancak; genellikle tedavi edilmezler ise; çocuklukta dövülen birey, büyüdüğünde aynısını başkalarında uygular, tacize uğrayan taciz eder. Tarihi tekerrür ettirir.

Her zaman söylüyorum, kişisel gelişim dersleri henüz anasınıfı düzeyindeyken başlanmalıdır.

Kişisel gelişimi yalnızca bireyin kariyer ve belirli normlara zaten sahip insanların mutluluk anahtarı gibi gösteren uzmanlar yüzünden, bu eğitimler basit algılanmaktadır. Aslında içinde hayattaki güç formülleri, yaşam ve iletişim stratejileri, başarı için motivasyon, a'dan z'ye her standarttaki birey ve 7'den 77'ye her yaştaki kişi için geçerlidir. Asla bu ve benzeri eğitimler, terapiler için geç değildir. Ancak bence işe henüz bozulmadan başlamak gerekir. Kim bilir kaç kişi tecavüz nedeni ile mağdur olup, ayıp algısı ile şikayetçi olamamıştır! Bu algıyı değiştirmek bu toplum kültüründe çok zor olmakla birlikte bunu ancak medyanın gücü başarabilir ki; o da engellenmezse... Ayrıca senaristler de bu konulara değinmeliler, özellikle de toplumun genelinin dizi film izleme alışkanlığı olduğu ve onlardan fazlaca etkilendiği yadsınamaz bir gerçekse!..

Hayvanlar dahi çiftleşmeden önce kur yapar!.. Bunlar insansa; ben insanlığımdan utanıyorum.

Siz, sesi çıkmayan, sessiz çığlık sahibi taciz ve tecavüz mağdurları! Lütfen kendiniz için, başkalarının da sizin durumunuzda kalmaması için sesinizi gür bir şekilde çıkartın. Bunda utanıp, sıkılacak hiçbir şey yok!.. Şöyle düşünün: 

-Bunu kim yaptı?

-O!

-Benim bir suçum var mı?

-Hayır!

-Bu kimin işi?

-Onun.

-Suç ve ayıp kime ait?

-Ona.

O ZAMAN BENİM BAŞIM DİK. HER TÜRLÜ SESİMİ ÇIKARTIRIM, GEREKLİ CEZAYI ALMASINI SAĞLARIM, GEREKLİ TAZMİNATI DA ÖDEMESİNİ SAĞLARIM. TOPLUMA ÖRNEK OLURUM HEM DE BAŞKALARINI KURTARAN BİRİSİ OLARAK ONURLA VE GURURLA DOLAŞIRIM. GEREKİYORSA PSİKOLOJİK DESTEK DE ALIRIM, HAYATIMA DAHA GÜÇLÜ OLARAK DEVAM EDERİM. BUNDAN SONRA BENİ KİMSE YIKAMAZ, KULLANAMAZ.

Saygılarımla,

Fikuz

 

Sürekli gelişim için sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin…

Yorumlar

01.04.2016 17:48

nimet

Ne kadar doğru...