6. Nis, 2016

SEVGİLİ HAYAT KADINLARINA!

 

Sevgili Bayanlar,

Şu anda ne işle meşgul olduğunuz, hangi şartları yaşadığınız, bu şartlara nasıl ve kimler tarafından zorlandığınız hiç önemli değil! Önemli olan, bugünden sonra nasıl olacağınız, nasıl yaşayacağınız ve kendinize biçtiğiniz değer.

Bugün gençsiniz; güzelliğinizle kazanç elde ediyor olabilirsiniz. İnanın yaş çok çabuk geçiyor. Farkına dahi varmadan, artık tercih edilmeyen, bu ve benzeri illegal işlerden kazanç elde edemez ve başkalarına avuç açar hale geleceksiniz. Ne yazık ki; gençliğinizde nitelik geliştirmediğiniz için, bu sizin geri kalan ömrünüzün "ZORUNLU KADER"i olacak.

Size günübirlik övgü dolu sözler söyleyenler, anlık duyguları ile size geçici bir değer ve ne yazık ki; geçici bir kazanç kapısı olmaktan ileri gitmeyecektir. Belki de, arkalarında size hatıra olarak kalıcı hastalıklar bırakacaklar. Hani "hiç bizim başımıza gelmez!" diye düşünülen...

Toplumda her ticaret, arz ve talep üzerine kuruludur. Dükkan kapalı ise; kimse alışveriş için o dükkana gelmez. Toplumlar, yaşantılar, kültürler ve alışkanlıklar maddi çıkar çevreleri ile yozlaştırıldığı gibi, yetkin insanlar tarafından doğru bir yönetim planı ile bu yozlaşmadan kurtarılabilir de...

İstedikten ve azmettikten sonra hiçbir şey için "geç" olmaz.

Dışarıdan okuyun, mahalli mesleki kurslara katılın; meslek edinin. Lüks giderlerinizi karşılayacak illegal gelir yerine ucuz giyim ancak kaliteli bir aile yaşamını tercih edin.

Sizin anneniz ve babanız, sizi ne umutlar ile dünyaya getirdi!.. Sevdi, kokladı, hatta dokunmaya kıyamadı. Uykusuz gecelerle büyüttü. Yemedi yedirdi, giymedi giydirdi. Başkalarından eksik kaldığınızı gördüğünde belki de boynu büküldü... Siz, annenizi sizin konumunuzda görmek ister miydiniz? Sizler, gelecek nesillerin atalarısınız!

Hele bir de aileniz olmadan büyümüşseniz, o zaman işte daha çok acır canım!

Sizin diğer bayanlardan eksik neyiniz var? Sizler de birer çiçeksiniz; gelir, sevgi ve psikolojik desteğe mahrum bırakılan...ya da kötü insanlarla karşılaşmış bulunan! 

Önce oturup, kağıt üzerinde mutlaka bir yol haritası hazırlayın.

-Bugün, dışarıdan eğitim için hangi tarihte ve nereye başvuracağınızı öğrenin ve bu tarihi mutlaka telefonunuzun ajandasına vakti geldiğinde zil çalacak şekilde kaydedin.

-Mahalli ya da mesleki eğitimler için branşları ve kariyer hedefinizi belirleyin.

-Bugün itibarı ile tüm lüks harcamalarınızı bitirin. İhtiyaçlarınızı ikame edecek yani onun yerine geçecek ucuz alternatifleri belirleyin.

-Hayatta ne kadar önemli bir yerinizin olduğunu bilin. Sizler, bir insanın en güzel, en saf duygular ile yaşaması gereken güzellikleri, en çirkin hali ile taşıyan insanlardınız, toplumun kirli duygularını taşıdınız, nefsine hakim olamayanların başkalarına yapacağı saldırgan duygularını giderdiniz, hakkınızı helal edin ancak artık bu yükü siz de sırtınızda taşımayın! 

-Hayatınızı planlayan, sizi zorlayanları mutlaka yetkili mercilere bildirin ancak bu yazılı bir beyan şeklinde olsun.

-Gerekiyorsa mutlaka psikolojik bir destek alın.

-Bir daha arkaya hiç bakmayacağınız şekilde yeni bir hayatı yaşamaya başlayın. Basit işlerden küçük de olsa temiz gelirler elde etme olanaklarını araştırın. Örnekleri çok. Medyaya yansımış, bu hayattan kurtulmuş ve başkalarına da destek olanları internetten bulabilirsiniz. İnsan hafızası öyle bir şey ki; iyiyi gördüğünde çok çabuk geçmişteki kötüler unutuluyor! Zaman her şeyin ilacı.

-Siz de dünyaya gelmenizin teşekkürünü başkalarına destek olarak, hayata bir katma değer sağlayarak ödeyin.

-Siz, bizim vatanımızın evlatları! Bunları yazarken dahi gözyaşımı tutamadığım, fidanlarımız! Yolunuz açık, başınız dik olsun. Allah sizi daima doğru insanlar ile karşılaştırsın.

Saygılarımla,

fikuz