14. May, 2016

TOPLUMUN EĞİTİM, KÜLTÜR VE BESLENMESİNE ÖNEM VERİN. YOKSA...

 

Bireyler, kendi eğitim ve kültür seviyelerine yakın insanları seçerler.

Ülkenin tüm bireylerinin kültürlü ve iyi beslenir olması boynumuzun borcu olmalıdır.

Eğitim ve Kültür; bireysel hayat felsefesi kazanımlarını, bireylerin algı yönetimlerinden etkilenmemelerini, araştırma tekniklerini her yönü ile kullanabiliyor olmalarını, uzak ve yakın tarih bilincini, dünya siyaset tarihinin ülkesinin geleceğine etkilerini, ekonomik ve istatistiki verileri yorumlayabilmelerini ve daha pekçok erdemi beraberinde kişiye kazandıran değerlerdir.

Beslenme ise; henüz anne karnında başlayan beyin ve zeka gelişimini etkileyen çok önemli bir güçtür. Ekonomik olarak hayat standardı düşük ve protein eksiği, B vitamini eksiği ile büyüyen bireylerde algılama seviyesi düşük olur.

Eğer demokrasi ve seçim ile yönetiliyorsanız mutlaka toplumun tamamının algı, eğitim, kültür, beslenme ve zekasının çok iyi seviyede olması gerekir. Yoksa çoğunluğun seviyesi ne ise aydınların hayatı o kadarla sınırlı kalır. Çünkü bireyler, daima kendilerine yakın kültür ve iletişim dilini seçerler. O dil doğru da söylese yanılgılara açık da olsa birey algılama yetenek ve bilgisinden uzaksa yapabileceğiniz hiçbir şey kalmaz. Onun içindir ki; kendi döneminde kendi eğitim, kültür, strateji, askeri bilgi, deha, vizyon ve cesaret seviyesinde olanların azlığı nedeni ile Atatürk devrim yapmak zorunda kalmıştır. Ve bunu yaparken hiçbir şekilde hiçbir eğitim, kültür ve algı seviyesi için küçümseme ibaresi olmayan Atatürk, kendine ait bir hayat yaşayamamış, çocuk yaştan itibaren Osmanlı'nın askeri olarak başlamış olan hayatı Türkiye'nin askeri olarak sonsuzluğa uğurlanmıştır. Kısacık ömrüne, ömürlere sığmayacak çabaları sığdırmış dünyanın sayılı insanlarından ve örneklerindendir. O kadar çok sıkıntı, sorun ve çözüm arayışları yaşarken sizinle aynı şekilde başını yastığa koyamamış, varlığını tamamen halkına harcamış adam gibi adamdır.

Atatürk, silah arkadaşları, vatanın kurtuluşunda emeği geçen herkesin ruhu şad olsun. Mübadelede dedeleri ülkesine gitmeyi tercih etmemiş olanların ise; ülkeyi parçalama ve ayrıştırma çabaları ancak onların etkiledikleri bireylerin etkilenmeyecek düzeye çekilmeleri ve çoğunluğu kazanmaları ile mümkün kılınacaktır.

Çevrenize katma değer sağlayın. Uyumayın, nasıl olsa birgün ebedi olarak uyuyacaksınız. Gelecek nesilleriniz için gelişin, çevrenizi geliştirin. Hayattaki varlığımız, çevremize sağladığımız katma değerimiz kadardır, unutmayın.

Saygılarımla,

Fikuz