26. Eki, 2016

OKUMA ALIŞKANLIĞININ GETİRDİĞİ BİLGİ BİRİKİMİ VE VİZYONERLİĞİNİN YÜZYILLARA UZANACAK KATMA DEĞERİ

 

Atatürk'ün okuduğu kitaplardan aldığı minik notların olduğu kalın bir kitap gördüm. Hayatı meydanda geçen birisi için inanılmazdı! Demek ki; hayatta hiç boş konuşmamış, hiç boş durmamış bir insanın değeri, kendisine yaptığı bilgi yatırımından geliyordu!..

Kitabın sayfalarını karıştırıp, hayranlıkla almak istediğimde, aslında bunun bir kitaptan ibaret olmadığını, tam 24 cilt olduğunu şaşkınlıkla öğrendim.

Onun, uluslararası bilgi birikimi ile harmanladığı vizyonerliği karşısında, benim aciz bilgi ve anlama kapasiteme rağmen anlattıklarını, bize miras bıraktıklarını anlayabiliyor olmam bile bir mucize. Bu da Atatürk'ün, dilini hem gereksiz kelimelerden uzak kısa bir anlatım ile kullanmış hem de halka indirgenmiş bir üslubu benimsemiş olduğunu gösteriyor bence.

Dahi, bilgi, yetenek, cesaret, vizyonerlik ve en önemlisi de vatan ve millet sevgisi bir araya gelince, ortaya "hayranlık uyandıran, insana motivasyon ve cesaret yükleyen inanılmaz bir  tablo" çıkıyor.

Kendi bilgi, tecrübe, anlama ve anlatma acizliğimiz ile bir kompedanla yarışmaya gerek yok.O'nun düşüncelerini doğru bir şekilde ileriye taşıyabilirsek ne ala; geriletmeyelim de!..

Mutlaka ki; O, bizim göremediklerimizi, zamanın ötesinde görmüş ve bize ona göre bir yol haritası ve nasihatler bırakmıştır.O'nun ışığı ile izinden gidelim yeter.

Saygılarımla,

Fikuz

 

Sürekli gelişim için, sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

EN SON SİZ NELERİ OKUDUNUZ?

YOKSA SİZ HALA AKTÜEL LA LA?..

DESENİZE, UYUYARAK GEÇİRDİĞİNİZ HAYATINIZ OLA LA!..

SİZİN CAHİL VURDUM DUYMAZLIĞINIZI SIRTINDA TAŞIYAN, CEZASINI ÇEKEN İNSANSA ÇOKCA...