16. Şub, 2017

BÖLÜNMEYELİM!

 

Türkler, ırk olarak savaşçıdır ancak saldırgan ve kumpasçı değildir. Savunmacıdır!

Sınırları içindekilere dil, din, ırk ayırd etmeksizin tüm komşularına eş düzeyde komşuluk yapmış, kız almış ve de kız vermiş, insana "insan" değeri biçen bir ırktır.

Türk ırkı için kim ki "ırkçı" derse, bakınız arkasında başka bir plan vardır.

Akıllı adımlarla yüzyıllardır bu topraklar, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Roman'ı... ile bir bütün olmuş, birlikte bu topraklara zengin bir kültür yelpazesi oluşturmuştur.

Hatta Türkler ırk olarak, o kadar barışçıl bir hafıza ve yapıdadır ki; yıllar öncesi insanımıza yaşattıklarına rağmen Yunanistan'ın turizmine katkısı bolca olan vatandaşlarımız mevcuttur. Yakın zamanda dahi, Yunanistan, medyadan öğrendiğimize göre, "Gücümüz olsaydı, Türkiye'ye savaş açmanın tam zamanı!" ifadesinde bulunmuş... konu masaya konulmuştur. Olsun, Türkiye'ye ait paraları, biz bize düşmanlık edenlere götürürüz, yeter ki gözümüz bir ülke görsün, biz de özenti ile bunu sosyal medyada sahte ve yanlış kullanılan bir "üst kimlik" edası ile paylaşalım.

Dünyaya insan sevgisi ile bakalım ancak tarihimizi, coğrafyamızın önemini ve üzerimizde oynanan dünya stratejilerini görelim. Yerli sermayeyi ve üretimi destekleyelim, dolayısı ile istihdamı arttıralım. Şahsi isteklerimiz için ülkenin içinde dolaşması gereken parayı dışarı çıkartmayalım. Tam tersine ülkeye para girişi sağlayacak lokomotif sektörler üzerine projeler üretelim. Güçlü bir duruş sergilemek için kendi sınırlarımız içindeki ve bayrağımızı bayrağı, toprağımızı vatanı bilen herkese sahip çıkalım, bölünmeyelim.

Ata sözlerini lütfen yabana atmayalım. "Su uyur, düşman uyumaz!" demişler... 

Siz hala başka kültürlerin "dünya lansmanı"na inananlardan mısınız? Böyle Atalarınız ve toprağınızda birçok ırkın oluşturduğu kültür zenginliğiniz ve gücünüz varken...

Saygılarımla,

Fikuz

 

Sürekli gelişim için sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin.