25. Mar, 2017

ADALETİN BU MU DÜNYA? BİLİNÇ İÇİN ACİL DURUM!

 

Az gelişmiş, gelişmekte olan ya da gelişmesinin önü kesilmek istenen ülkelerin kaderi yalnız kendi insanları ile yazılmaz.

Önce tarımını alırlar elinden, beslenmeye bağlı sağlık sorunları yaşanır. Hemen ilaç sektörü devreye girer. Sen bir tarafını düzelttiğini düşünürken başka bir tarafın bozulmaktadır.

Eğitim, milli duygular, savunma sanayin ve üretimin baltalanır. Dışardan ucuza ürün ithal ettiğini düşündüğün an yanarsın! Çünkü istihdam sağlayıcı düşünce gider, yatırımın üretim faktörlerine gitmez, "taşa duvara" yatırım dersin... topluma bireysel olarak dönmeyen gelirler ve harcanan bütçelerin yatırımla hiçbir ilgisi yoktur aslında.

İstihdam alanları olmadığı için işsiz kalan bireyler beslenemezler, başa dönersin yine hastalıklar... ilaçlar... Bir de üzerine yaşanan sıkıntılar nedeni ile ruhsal çöküntü ve psikolojik rahatsızlıkları eklediğinde tam olur. Artık potansiyeldeki suç oranlarının da artması kaçınılmazdır.

Zaten sübliminal mesajlar ve stratejik yönlendirmeler ile çoktan diliniz ve hayata bakışınız, günlük ruhsal yapınız da yönlendirme alanına girmiştir...

Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç bir durumda kalan ebeveyne bakmakla yükümlü evladın iki seçeneği vardır. Ya onlara bakacak ve o da üretim ve kazanımdan uzaklaşmak zorunda kalacaktır ya da kazanayım derken onları tamamen kaderi ile baş başa bırakacaktır. Bir gün onların kaderi senin de kaderin oluverir istenen kısır döngüyle... Kültür ve ananelerimizden de kopartılırız böylece.  Şimdi, "Nasıl olsa kazanıyor, annesi ve babasına baktırır!" diyenlere bir cevabım var. Hayatta her şey matemetik... İstatistiklerden haberiniz var mı? Sizin standardınızın dışındaki insanlardan haberiniz var mı? Sosyal sorumluluk bilinciniz var mı?

Dünyadan haberiniz var mı dünyadan?

Global normlarda, hangi markaları tercih ederek üretimi baltalayan, istihdamın önünü kesen ve  ülkeni fakirleştirenlerdensin? 

BİLİNÇ İÇİN ACİL DURUM!

Fikuz

 

Sürekli gelişim için sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin.