6. Eyl, 2015

YAŞADIĞIM ŞEHİR/ÜLKE PROJESİ

 

Her şehir bir aşktır memleketi olarak kabul edene. Anadolu insanı memleketini anlatırken "bizim" der, sanki aynı isimli bir başka il varmış gibi. "Bizim Bursa'da bunu ... şeklinde yaparlar." gibi gibi.

Her bölgede aşkın adı da tadı da farklıdır. Aşk, anadoluda "sevda"dır. Hissedilen "aşk acısıdır". Töreler, gelenekler, görenekler, örf ve adetler ağır basar, basar da gençler aşkın coşkusunu dahi yaşayamazlar. İki kişinin duygusu, iki ailenin ortak kararına bağlıdır. Çevresi çok kalabalıktır. Olağanüstüdür. Genelde ilk olan tek olan, uzun süren, vazgeçilmez ve geçirtilmez duygular yumağıdır.

Batıda heyecandır, değişikliktir, iki kişinin arasındaki pratik konudur. Çabuk aşık olunur, hemen unutulur. Her gelen, bir diğerinin yerini doldurur.

Bu sosyal proje, yaşadığımız şehir/ülke ya da yaşadığımız şehir/ülkedeki duygular ile ilgili... Aşk, yöresel kıyafet, yemek, davranışlar, sözler aklınıza ne gelirse...

Yaşadığımız şehri/ülkeyi tanıyalım, tanıtalım. Hatta bunu öyle güzel yapalım ki; köyümüzü dahi hem ticari olarak canlandıralım hem de yerli/yabancı turizm noktası olarak değerlendirelim.

Birşeylerde başarılı olmak için dirsek teması aramayalım. Dirseğin ta kendisi bizde, unutmayalım! Gelin, hep birlikte başarı ve ihtiyacı olanlar için kazanç hikayeleri yazalım. 

Bu ve benzeri düşünceleriniz varsa projelendirin, yakın çevrenizden ve profesyonellerden sosyal yani ücretsiz destek isteyin. Bölgenizi tanıtın ya da bölgenizin ( köy/kasaba/ilçe/il ya da ülkeniz), hayat standardı düşük olanlar için kazanç sağlayabilecekleri alanları tesbit edip, geliştirilmesine önderlik edin. 

Başarılarınızı deneyim olması için karşılaştığınız sorunlar ile birlikte facebookta paylaşın.

Saygılarımla,

Fikuz