12. Oca, 2016

"ÇOK ŞÜKÜR"LER FONA DÖNÜŞSE...

 

Toplumun "iyi" bireyleri nerede bir engelli görse hep aynı tepkisel sözü söylüyor. "Çok şükür!"

 

Biz, bizim için bir dilekte bulunuyoruz aslında "şükür halimize Allah beterinden saklasın." vs... Ancak bunun, karşımızda üzüldüğümüz ya da daha insani boyutunu büyütürsek acıma duygusu beslediğimiz insana ne faydası var? 

"ÇOK ŞÜKÜR" fonu olduğunu düşünün. Kişilere özel. Engellilerin fonu... Her çok şükürüne bir mesajla 1.-TL gönderebilsen ya da her ay herkesden bu miktar fona aktarılıp, engelli ihtiyaç sahiplerine bölünse... Kaldıraç etkisi yaratır yaratmaya, sokakta kimseden para istemek zorunda kalmazlar kalmaya da... O toplananlar yerini bulur mu, işte onu iyi takip etmek gerek.

Gerçi ülkedeki genel harcamalara bakılırsa onları hadi doğru da demeyelim, güzel yönlendirmek de aslında bu ihtiyacı karşılar.

Örneğin, E-5 kenarında eskiden harika doğal çiçekler açardı. Şimdilerde bir taş dizme, bir haftada solabilecek çiçekler ekme, o çiçekleri değiştirme, aralarına sulama borusu döşeme, bir yıl sonra beğenmeyip başka görsel tasarlama, ahşaplar ile süsleme süsleme süsleme...

Tabii bu arada bu iş için personel lazım, yönlendirecek...

İşçi lazım bizzat işi gerçekleştirecek.

Onları alana getirecek araçlar lazım...

Yakıt lazım.

Sağda solda gördüğünüz her şey bir maliyet.

Ayrıca bu işgücü, üretime dönük de çalışmıyor!

Ancak aç kalanların, sosyal desteğe ihtiyaç duyanların karınları böyle doymuyor.

En çok da merak ettiğim bu satınalmaların yapıldığı, kazanç firmaları kimin? İyi kazandılar, Allah bereketlerini arttırsın...