14. Haz, 2016

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR?

 

Amerika'da siyaset kızışarak devam ediyor.

Donald Trump, İslam karşıtı söylemlerine devam ediyor. Dünya'nın pek çok yerinde İslam karşıtlığı hat safhada, onların da ekmeğine yağ süren yine içten içe destekledikleri her ülke ve milletten oluşmuş olan bir yapı: IŞİD. Müslüman yapı olarak lanse ediliyor, daha doğrusu bir proje yürüyor! Yapılan cihad ise; İslam'a uygun bir cihad anlayışı da yok, kan kan kan... Vahşi bir kurgu filmi izliyor gibi tüm dünya ve bence de öyle.

13 Haziran 2016: Orlando'da bir eşcinsel kulübe saldırı oldu. 50 genç, hayatının baharlarında, hayatlarından oldu. Eşcinselliği desteklemiyorum ancak bilinen bir gerçek var ki;  bu tercih, maalesef kromozomlar ile alakalı. Yani bireyin tercihen değerlendiremediği bir yapı da olabilir, sapkın davranışlar da olabilir: bunu biz bilemeyiz. İslam felsefesinde ölene sevinmek, bireyin zor durumda kalmasını desteklemek yoktur. Ölenler için gerçekten üzgünüm. Ancak enteresan olan, tam da Trump'un İslam karşıtı aşırı söylemlerinin kızıştığı bir dönemde oldu ve ölenlerin kökenleri açıklandı: latin ve Porto Rico, Amerika'ya dair birşey yok...

Evet, kurbanlar var ve bu çok üzücü. Bilemiyorum onlar gerçekten kimin kurbanı?

Ayrıca Adele sahnede bu elli değerli insan canı için ağladı. Çok da beğeni ile dinlerim sesini... Tamam, insaniyetine bravo da; yıllardır Ortadoğu'da sayısız minik bedenler, sırf coğrafyası enerji yatağı olduğu için çeşitli nedenler ile işgal edilerek öldürülür, ülkesinden sürülür, bin türlü işgenceye tutulur iken; kimler ağladı?

Çanlar kimin için çalıyor?

 

Sürekli gelişim için sizi geliştirecek kişi ve programları izlemeye devam edin.